Restauracja w Hotelu Mansor zadowoli najbardziej wymagające podniebienia

Inspiracją do stworzenia tego wyjątkowego miejsca była tradycyjna kuchnia polska. Do smaków znanych nam z dzieciństwa dodaliśmy akcenty międzynarodowe. W menu królują doskonałe przystawki, aromatyczne zupy, jarskie i mięsne dania główne oraz pyszne desery. W naszych propozycjach nie zabrakło menu dedykowanego specjalnie dla dzieci. Uzupełnieniem jest karta win dobrana ze starannie wyselekcjonowanych trunków. 

Serdecznie zapraszamy codziennie od 12.00 do 22.00
Rezerwacja stolików pod nr tel.: 533-929-259 lub pod adresem mailowym kontakt@mansor.pl

Przystawki / Apetizers

27 pln

Tatar wołowy, korniszony, rydze, żółtko, rukola, chleb żytni

(Beef tartare, pickled cucumber, saffron milk cup, yolk, argula, rye bread)

17 pln

Parfait z wątróbki, szparagi, maliny, mus jabłkowy

(Liver parfait, asparagus, raspberries, apple mousse)

15 pln

Smażone śledzie w tempurze, sos tatarski

(Fried herrings in tempura, tartar sauce)

15 pln

Sałatka z komosy ryżowej, mlecz, truskawki, grejpfrut, szparagi

(Quinoa salad, sow-thistle, strawberry, grapefruit, asparagus)

15 pln

Tarta ze szparagami, migdały, ser kozi

(Asparagus tart, almonds, goat cheese)

17 pln

Mieszane liście sałat, marynowana wołowina, dressing musztardowy

(Mixed lettuce leaves, marinated beef, mustard dressing)

Zupy / Soups

17 pln

Krem z białych szparagów, oliwa paprykowa

(Cream of white asparagus, bell pepper oil)

17 pln

Consomme z perliczki, domowy naleśnik ziołowy

(Guinea fowl consomme, home-made herb crepe)

15 pln

Chłodnik z botwinki, jajko przepiórcze

(Beetroot chilled soup, quail egg)

Dania główne/ Main courses

35 pln

Filet z sandacza, purée ziemniaczane, zielony groszek, rzodkiewka, sos cytrynowy

(Zander fillet, potatoes purée, green peas, radish, lemon sauce)

39 pln

Halibut marynowany w maślance, kruszonka z szałwii i orzechów, rosti warzywne, sos vierge

(Halibut marinated in buttermilk, sage and walnut crumble, vegetable roast, vierge sauce)

37 pln

Czarne tagliolini, krewetki, mini ośmiorniczki, małże, kolendra, chilli

(Black tagliolini, praws, mini octopus, mussels, coriander, chilli)

37 pln

Udko kaczki confit, gratin ziemniaczane, jabłko, młode buraki, sos Porto

(Duck leg confit, potato gratin, apple, young beets, Porto sauce)

29 pln

Smażony kotlet wieprzowy z kością, młode ziemniaki, kapusta zasmażana

(Braded pork chop, young potatoes, pan-fried cabbage)

55 pln

Grillowany rostbef – młode ziemniaki lub purée ziemniaczane, grillowane szparagi, mix sałat lub szpinak smażony, sos: pieprzowy, bearnaise lub Porto

(Grilled roast beef - young potatoes or potatoes purée, grilled asparagus or mix salad or braised spinach,sauce: perrer, berneaise or Porto)

29 pln

Gnocchi, pesto kolendrowe, suszone pomidory, szpinak, szczypiorek

(Gnocchi, coriander pesto, sun dried tomatoes, spinach, chives)

Menu dziecięce/ Children’s menu

11 pln

Rosół z domowym makaronem

(Chicken broth with homemade noodels)

11 pln

Krem z pieczonych pomidorów

(Cream of roasted tomatoes)

7 pln

Placki z cukinii i marchewki, kwaśna śmietana

(Zucchini and carrots pancakes, sour cream)

13 pln

Paluszki rybne, mizeria, purée ziemniaczane

(Fish fingers, cucumber salad, potatoes purée)

Desery/Deserts

15 pln

Trio kawowe

(Coffee trio)

15 pln

Beza, lody waniliowe, chałwa, chutney rabarbarowy

(Meringue, vanilla ice cream, halva, rhubarb chutney)

17 pln

Sernik z białej czekolady, mus z marakui

(White chocolate cheesecake, passion fruit mousse)

15 pln

Lody (3 kulki)

(Ice cream)

WINA / WINES

125 m/12 pln

Cava Rigol, D.O. Katalonia, Hiszpania

150 ml/10 pln

Nos Racines, Sauvignon Blanc, Langwedocja, Francja

150ml/10 pln

Nos Racines Merlot, Langwedocja, Francja

150 ml/17 pln

Cipresetto Rosato Toscana, Włochy

Informujemy, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne.
W celu uniknięcia reakcji alergicznej poinformuj kelnera o swoich alergiach.

Mansor announce that the food is being prepared with products that may allergic reactions.
In order to avoid an alleric reaction tell the waiter about yours allergies.