Menu

PRZYSTAWKI / APETIZERS

Marynowany łosoś palony, sos dijone, szczawik, chips pszenny
(Marinated roasted salmon, dijon sauce, sorrel, wheat chips)

29 zł

Grillowany halloumi, mus z żurawiny marynowana gruszka, świeże sałaty
(Grilled halloumi, cranberry mousse, marinated pear, fresh lettuce)

25 zł

Tatar wołowy, musztarda francuska, cebula, borowik, kiełki groszku
(Beef tartare, French mustard, onion, boletus, pea sprouts)

29 zł

Krewetki, ouzo, pomidory, feta, bagietka
(Shrimps, ouzo, tomatoes, feta, baguette)

26 zł

Sałatka z marynowanym jajem, grillowanym kurczakiem – pomidorki koktajlowe,
rzodkiewka, kiełki groszku, jarmuż, winegret ogrodowy
(Salad with marinated egg, grilled chicken oil, cocktail tomatoes, radishes,
pea sprouts, kale, garden vinaigrette)

24 zł

Deska serów korycińskich i wędlin
(Korycin cheese and cold meats board)

dla 2 osób – 60 zł, dla 4 osób – 120 zł

ZUPY / SOUPS

Krem z groszku z sorbetem malinowym
(Peas cream soup with raspberry sorbet)

17 zł

Chłodnik z jajem
(Cooler soup with egg)

19 zł

Botwina z młodym ziemniakiem i jajem
(Chard soup with a young potato and an egg)

18 zł

Rosół z makaronem
(Chicken broth with noodles)

19 zł

DANIA GŁÓWNE/ MAIN COURSES

Stek grillowany, młody ziemniak grillowany
bób konfitowany w maśle z czosnkiem i cebulką
(Grilled steak, grilled young potato, broad beans in butter with garlic and onion)

62 zł

Polędwiczka wieprzowa sous vide, mus z selera
(Pork tenderloin sous vide, celery mousse)

42 zł

Schabowy z kostką, młody ziemniak, młoda kapusta
(Pork chop with pork, young potato, young cabbage)

39 zł

Sum w sosie karmelowo-cytrnowym, czarna soczewica, świeży szpinak
(Catfish in caramel and citrus sauce, black lentils, fresh spinach)

39 zł

Tagliatelle, łosoś, szpinak, sos śmietanowo-pomidorowy
(Tagliatelle, salmon, spinach, cream-tomato sauce)

36 zł

Kaszotto ze szparagami, rukola, pieczony burak, kozi ser
(Kashotto with asparagus, rocket, beetroot, goat)

32 zł

MENU DZIECIĘCE/ CHILDREN’S MENU

Rosół z makaronem
(Chicken broth with noodles)

12 zł

Nugetsy z kurczak, frytki, surówka z jabłka i marchewki
(Chicken nuggets, french fries, apple and carrot salad)

16 zł

DESERY/DESERTS

Pieczony ananas, mus kokosowy, sorbet mango
(Baked pineapple, coconut mousse, mango sorbet)

16 zł

Sernik, salsa truskawkowa
(Cheesecake, strawberry sauce)

18 zł

Lody, ziemia, mus brzoskwiniowy
(Ice cream, mould, peach mousse)

16 zł

Beza, mus z białą czekoladą
(Meringue, white chocolate mousse)

18 zł

 

Informujemy że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywoływać reakcje alergiczne.

W celu uniknięcia reakcji alergicznej poinformuj kelnera o swoich alergiach.

Do grup powyżej 7 osób doliczane jest 10% serwisu kelnerskiego.

 

Mansor announce that the food is being prepared with products that may cause allergic reactions.

In order to avoid an allergic reaction tell the waiter about yours allergies.

For groups of more than 7 people, 10% of the waiter service is added.